Provningar

WHISKY

Här är ett urval av whiskyprovningar som antingen visar på dryckens komplexitet eller fördjupar oss i en specifik smak. Vi kan välja att smaka på ett destilleri, en region eller fattyp. Jag skräddarsyr en provning efter era önskemål.

Från Highland till Lowland - Vi smakar på olika inriktningar av Skotsk Whisky.

Världswhisky - Över hela världen sjuder whiskypannorna. Vi tar ett smakprov på vad världen har att erbjuda.

Japansk Whisky - Här får ni både Japansk whiskyhistoria och några av världens bästa whiskys till livs.

Skottland möter världen - 3 skottar får sig en match mot 3 Världswhisk(e)ys.

Mackmyra  - Här har du chansen att prova ett urval av Mackmyras produkter och själv ta del av det svenska whiskyundret. En spännande tur genom  whiskytoner och våra svenska smaker.

Mer än bara Islay - Vi provar rökig whisky som inte kommer från Islay.

8 x Islay - En tur genom öns 8 destillerier med smakprov från deras standard buteljeringar. En chans att upptäcka destilleriernas hussmaker och kanske få en ny favorit.

8 x Islay Special - Vi hoppar upp en åldersgrad och provar whisky som har mognat lite längre än de vanliga 10-12 åren. Det yngsta destilleriet får bidra med en special buteljering.

8 x Islay Oberoende buteljerare - Vi provar oss igenom öns 8 destillerier med whisky som oberoende buteljerare valt ut.

The American Way - Här smakar vi på Bourbon & Whiskey samt lite Amerikansk destilleringshistoria.

SNAPSAFTON

Kan man dricka snaps till annat än sill? Ska snapsen vara varm, kall eller ljummen? Vill ni sjunga lite snapsvisor och få igång festligheterna och samtalet på ett lättsamt sätt? Då är en snapsafton det rätta forumet för er.  Jag kommer med gitarren och är er sjungande guide genom provningen.

ROM - Vi provar Rom från olika typer av tillverkningsprocesser, lagringar och områden.

CALVADOS - Vad är egentligen Calvados?Vi går igenom tillverkningsprocessen och smakar Calvados från olika fatlagringar, årgångar och blandningar.

COGNAC & ARMAGNAC - Nyfiken på Cognac och Armagnac – vi provar dem bredvid varandra för att se skillnaden i smak och uttryck.

 

 

Vid en provning hemma hos dig/ditt företag köper du in alkoholen på systembolaget och jag fakturerar föreläsningen. I den lokal jag kan erbjuda är det restaurangen som hanterar alkoholen.